Dobila sam odličan recept za čoko tortu. Pravila ju nekoliko puta i bila je odlična dok jednome nije uspjela i jeli smo ju žlicom. I od tada pune dvoje godine nisam uspjela napraviti tu tortu ali često sam ju pravila. Svaki put smo ju jeli žlicom. Frustracija na maksimumu dok jednom slučajno nisam shvatila da umjesto 50 g kakaa ja stavljam 5 g. Svaki put sam dobro pročitala ali krivo izmjerila. Pune dvije godine pokušaja....
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.