Na studentskoj školici kuhanja u Bologni, chef nije znao engleski, a zaključio je da ja imam veze s Italijom - zovem se Toni. Nemam veze s Italijom! Ali 3 sata sam bio tumač jezika kojeg ne razumijem. Podijelili smo se u grupe, a moja je grupa pripremala tortellone od 160g brašna. Ja sam shvatio da nam treba 1600. Dok je chef stigao u provjeru, mikseri su miješali tijesto za 80 ljudi. Mogao je vikati koliko želi - nisam razumio. Na kraju je pola ulice dobilo obrok, a ja nadimak - TortelToni.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.