To je trebao biti moj trenutak slave. Rižoto s gljivama - kremast, mirisan, savršen! Ali odmah je sve krenulo nizbrdo. U zanosu sam sipala rižu kao da dolazi cijeli kvart. Lonac je uskoro bio poput vulkana, a ja sam panično dolijevala temeljac, moleći ga da postane rižoto. Kad je stigao red na začine, greškom sam dodala šećer umjesto soli. Rezultat? Slatki cement! Gosti su plakali... od smijeha, dok smo naručivali pizzu. Sad znam - kuhanje traži ljubav, ali i mjeru. I malo Fanta da spasi stvar!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.