I, tako pečem ja picu na veselje svojih ukućana. Bogata je, ne štedim ni na čemu, puno šunke, puno sira, gljiva ... cijela kuća miriše ... Zavirim u pećnicu - Još samo koju minutu - utješno obavijestim sina. Konačno vadim picu iz pećnice i lim ničim izazvan, kao da mi ga netko oteo, izleti iz mojih ruku i pljusne na pod ! Naravno da se u zraku okrenuo i pao na onu slasnu stranu ... Ostala sam šokirana sa praznim rukama u zraku i raskolačenim očima od užasa! Od pice osta samo miris ....
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.