Odlučio sam napraviti palačinke za obiteljsku večeru. Smjesa je izgledala savršeno, no prva palačinka se zalijepila. Druga je bila još gora. Treća je završila na podu. Nakon desetak pokušaja shvatio sam da sam, umjesto brašna, uzeo šećer u prahu. Kuća je bila puna dima, a večera – naručena iz obližnjeg restorana. Zato mi treba Kenwood Cooking Chef XL – da i ja, kralj gafova, jednom uspijem napraviti savršeno jelo!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.