Taj dan sam na putu s posla svratio u dućan i kupio smrznutu pizzu jer bi pojeo nešto na brzinu, a i baš mi se jela pizza. Stigao kući, ubacio smrznutu pizzu u pećnicu i otišao u svoju sobu. Eto mene za nekih 15-ak minuta, jedva dočekao da izvadim pečenu pizzu iz pećnice. Otvorim pećnicu, a pizza i dalje sirova i hladna.😮🤣 Kako sam bio umoran, rastresen i žurio se, zaboravio sam postaviti temperaturu za pečenje.🤣 Cijelo vrijeme sam bio uvjeren da se pizza peče, a ono ništa.🤣
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.