Htjela sam napraviti savršen ručak – piletinu u kremastom sosu. Prvo sam odmrzavala meso u mikrovalnoj,pa se dio skuhao,a dio ostao zaleđen. Umjesto vrhnja za kuh.ubacila sam kiselo,a parmezan zamjenila nekim starim sirom.Sos se razdvojio, izgledao kao vodene grudice,a piletina se prepekla do đona. Dekoraciju sam pokušala spasiti uvenulim peršunom.Obitelj je hrabro probala, ali čak ni pas nije htio ostatke. Na kraju smo naručili pizzu, a ja sam shvatila da je kečap s makaronama sigunija opcija
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.