Cijeli dan sam provela praveći savršenu čokoladnu tortu za moju sestru ,za njen rođendan. Kore su bile savršeno pečene, krema glatka poput svile,šlag kao snijeg. Kada sam je konačno završila,ukrasila je svježim jagodama i stavila u frižideru da se stegne. Nije se baš puno stigla stegnuti jer smo morali krenuti. Noseći do auta, štikla mi je zapela u odvod za vodu a torta savršeno ispala. Ispala na pod. Savršeno je ispala. Da sestru ne rastužim, svratila sam u obližnju slastičarnu
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.