Moja najveća greška je što držim sol i šećer u istim posudama neoznačeno! Prvi puta u životu odlučim napraviti druženje u svom novom stanu uz kuhano vino. Kada sam probala kuhano vino bilo je odvratno, naime, umjesto hrpe šećera stavila sam hrpu soli. Shvatila sam da vinu nema spasa pa sam odlučila tako servirati prijateljima i gledati reakcije jer zašto ne. Komentari si bili "fino", "odlično" uz najkiseliji izraz lica. Oni su to vino pili sve dok taj jedan frend nije došao i provalio foru.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.