Htjela sam napraviti palačinke jer su se svima jako jele. Pripremim brašno, jaja, mlijeko i sol. Krenula ja peći, ali smjesa je bila pregusta, palačinke teške i nisu se lijepo razlijevale. Razmišljam što nije uredu i shvatim da sam umjesto brašna uzela šećer u prahu! Umjesto da bacim smjesu, dodala sam mlijeko i ispekla najslađe palačinke ikad. Bile su preukusne, a svi su ih pojeli do zadnje! Zapisala sam recept. Izgleda da sam slučajno izmislila novi desert 😂. Nisu sve greške nužno loše 😉.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.