Imala sam jednu slatku grešku. Kad je bilo upoznavanje obitelji sestrinog zaručnika, ja tinejdžerka (tek što sam počela praviti kolače), ponudim se napraviti baklavu. Čovjek bi pomislio, baklava, stvarno jednostavno, šta može poći po krivu. Ah, na papiru je pisalo 25 dekagrama šećera, a ja brzopleta nisam čitala i stavila 25 grama. Malo je za reći da je prelijev bio toliko sladak da si mogao dobiti šećernu bolest. Ali koliko toliko greška se ispravila.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.