Na poslu imamo običaj da, kad netko pravi ajvar, čvarke, kobasice ili nešto slično, donese na degustaciju. Tako sam i ja donijela čvarke za pauzu. Uz čvarke i luk, umjesto kruha, kupila sam kiflice – mislila sam, nešto praktično, mekano i fino.Svi smo se okupili za stolom, uzbuđeni što ćemo uživati u pravoj slavonskoj užini. Uzela sam prvu kiflicu, stavila čvarak i luk, zagrizla a ono čokolada curi s cvarkom u ustima. Šef je isao po kruh naravno, a mene zovu " slatki čvarak".
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.