Često se sjetim svojih početaka kuhanja kada sam primala savijete od mame i svekrve kada sam mamu pitala koliko je stavila brašna a ona odgovara pa pregršt brašna, ja opet blejim pa si mislim pa koliko je to? Onda se upustim u kuhanje a ono gori, dimi se! A što sad? Brzo sve bacaj, otvaram prozore da se kuhinja izrači dok suprug dođe kuči sa posla da ga jelo dočeka na stolu kao svaka prava domačica........ Koliko je danas lakše i jednostavnije kuhati uz FANT PROIZVODE! U SLAST!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.