Više puta sam zeznula, no taj dan sam zaista imala više sreće nego pameti. Bila je zabava i pio se alkohol, poznato je da se ne pije na prazan želudac, a ja to tad nisam znala. Već nakon druge čaše votke i đusa mi je pozlilo i krenula pjena na usta i nakratko sam pala u nesvijest.Ispovraćala sam prijatelju dio kuće i auto kojim me odvezao na hitnu. Na hitnoj sam dobila čak 3 boce infuzije, doma bukvicu do roditelja , a za sebe pouku da ako pijem, pijem umjereno i ne na prazan želudac.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.