Svaki kuhar ima svojih početničkih čari,a ovako su kod mene stajale stvari!Mama je radila puno i moralo se naučiti kuhati što prije! Jer gladna guzica za sposobnost,ne pita dok nam ruka po frižideru skita!Jedan oblačan dan izmamio je kuhara iz mene van. Željela sam obitelji prirediti iznenađenje i krenula u izradu finog ručka bez dileme! Od prežgane juhe na žlicu:"izašli su žganci, u grudicama,i za vilicu!Nažalost ručak uspio nije, al zato su lonci bili za ribat ko nikad prije.Sada je bolje😉
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.