Ohoho, bilo je tu puno početničkih grešaka.... Prvo što mi je palo na pamet, kad sam vidjela vašu objavu, je sarma bez riže.. tko bi sve po pamtio kad ti mama priča recept iz glave a ti isto tako pamtiš, jer nedaj bože da bi zapisao. Ima tu i drugih gafova... npr, kuhaš grah ričet a nemaš pojma koja kaša ide u njega, pa čini ti se da je svejedno, i staviš hajdinu.. 😂. Danas je to samo sjećanje na slatke brige 😊. Želim robot 😃.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.