Bio je to dan kad je moj dečko tražio da napravim snickers tortu. Vrlo kratko i jasno, umjesto vrhnja za šlag stavila sam pola litre vrhnja za kuhanje. U čudu sam kako se neće izmiksati šlag. Uzimam ambalažu u ruke i nije mi jasno zašto je i dalje puna a stavila sam unutra vrhnje. Trebalo mi je 5 minuta da shvatim da sam stavila vrhnje za kuhanje koje je odmah bilo pored. U to sam umutila vrhnje za šlag, dečko je bio oduševljen i nikad nije saznao. Ali zato njegova probava je znala.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.