Jednom davno, mama je radila neki kolač. Ne sjećam se točno koji, ali to nije bitno. Nakon nje, ja sam radila kuglof. Nisam obraćala pažnju i nisam namjestila pravu gramažu za vagaje šećera - mama i dalje ima onu starinsku vagu gdje ručno moraš namjestiti željenu gramažu. Tako da sam ja umjesto 300g šećera, vagnula 500g. Nakon što sam skužila svoju grešku, nisam mislila da ce nešto loše biti, te sam nastavila dalje. Kolač je na kraju bio previše suh, ali svi smo svejedno uživali u njemu.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.