Nisam sigurna da je moja greška ali smo podjednako krivi tata i ja. Zamolio me da mu izdinstam luk i papriku, a u međuvremenu sam morala napraviti i kavu. Kako ja pijem bez sećera, a ostali sa, pripremila sam na pultu dvije šalice sa šećerom i jednu bez - za kavu. Dok sam miješala papriku i luk, rekla sam tati da usipa u čašu tople vode i podlije. Prošlo je nekoliko minuta dok meni nije sinulo u glavu "nije valjda koristio ove šalice pored mene?!". Naravno da je! Jedva je pojeo 😁
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.