Špageti s piletinom 4 vrste sira
45 min
4
Špageti i piletina gotovo uvijek mogu proći kao zasebne namirnice, ali njihov spoj rezultirao je idejom za ručak koju vrijedi isprobati.

Sastojci
sol
500 g
pilećeg filea
150 g
lista špinata
2 žlice
maslinova ulja
1
Fant zapečena piletina 4 vrste sira
250 ml
vrhnja za kuhanje
1 žlica
narezanog svježeg vlasca
30 g
Pancete Podravka
350 g
Zlato polje Bucatini No.5

PRIPREMA
Špagete stavite kuhati u zavrelu lagano posoljenu vodu i skuhajte da ostanu al dente. Zatim ih ocijedite i stavite u nauljenu vatrostalnu posudu. Pileći file narežite na kockice, a špinat narežite. Na dobro zagrijano ulje stavite piletinu i zapecite uz povremeno miješanje. Dodajte narezani špinat da lagano uvene te sve nanesite preko špageta u posudi. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode, dodajte vrhnje za kuhanje i vlasac. Mješavinu prelijte preko mesa i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Pancetu narežite na ploškice te popecite na suhoj tavi do rumene boje.
POSLUŽIVANJE
Poslužite špagete s piletinom u dubljem tanjuru i sve pospite pancetom.
SAVJET
Osim piletinu, tako možete pripremiti puretinu te svinjski file.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?