Musaka od puretine i povrća

Trajanje recepta

55 min

Musaka se tijekom vremena prilagodila izgledom i okusom i udomaćila u našim kuhinjama, a jednostavna verzija s puretinom i povrćem istovremeno zvuči i izgleda primamljivo.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite mljevenu puretinu i kratko popecite. Dodajte šampinjone narezane na listiće pa sve zajedno pirjajte oko 15 minuta.
  2. Sadržaj Fanta uspite u 300 ml mlake vode i miješajte pjenjačom dok umak ne zavri. Kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri neprestano miješajući
  3. Uzdužno narezane ploške tikvica uvaljajte u brašno i kratko popecite na ulju.
  4. U namašćenu vatrostalnu zdjelu slažite redom tikvice, zatim meso, a završite redom tikvica. Prelijte pripremljenim umakom i posipajte naribanim sirom.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite s kiselim vrhnjem ili jogurtom.

Savjet za recept
SAVJET

Želite li izdašniju musaku, tikvice pohajte u smjesi jaja, brašna i mlijeka.