Musaka od puretine i povrća
55 min
Musaka se tijekom vremena prilagodila izgledom i okusom i udomaćila u našim kuhinjama, a jednostavna verzija s puretinom i povrćem istovremeno zvuči i izgleda primamljivo.

Sastojci
300 g
mljevenih purećih prsa
3 žlice
maslinova ulja
40 g
naribanog sira ribanca
malo
ulja
50 g
Glatkog brašna Podravka
100 ml
vrhnja za kuhanje
1
Fant umak od gljiva (45 g)
150 g
šampinjona
600 g
tikvica

PRIPREMA
Na zagrijano maslinovo ulje stavite mljevenu puretinu i kratko popecite. Dodajte šampinjone narezane na listiće pa sve zajedno pirjajte oko 15 minuta. Sadržaj Fanta uspite u 300 ml mlake vode i miješajte pjenjačom dok umak ne zavri. Kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri neprestano miješajući Uzdužno narezane ploške tikvica uvaljajte u brašno i kratko popecite na ulju. U namašćenu vatrostalnu zdjelu slažite redom tikvice, zatim meso, a završite redom tikvica. Prelijte pripremljenim umakom i posipajte naribanim sirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
POSLUŽIVANJE
Poslužite s kiselim vrhnjem ili jogurtom.
SAVJET
Želite li izdašniju musaku, tikvice pohajte u smjesi jaja, brašna i mlijeka.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?