Fant mediteranske lazanje
60 min
4
Lazanje nose epitet talijanskog jela idealnog za svaku prigodu. Njihova mediteranska strana istaknuta u ovom receptu još je jednom potvrdila da su fantastičan izbor kada tražite jednostavno jelo punog okusa.

Sastojci
1
Sjeckana rajčica s bosiljkom i origanom Podravka (390 g)
3 žlice
maslinova ulja
30 g
parmezana
300 g
mozzarelle
12
kora za lazanje (oko 500 g)
30 g
Crnih maslina Podravka
1
Eva Tuna komadi u maslinovom ulju (160 g)
200 g
očišćenih škampa (ili kozica)
1 žličica
kapara
1
Fant za lazanje (70 g)
200 ml
vrhnja za kuhanje

PRIPREMA
Na maslinovo ulje dodajte sjeckanu rajčicu, zagrijte do vrenja i kratko pirjajte. Dolijte 600 ml mlake vode, 100 ml vrhnja za kuhanje, dodajte sadržaj vrećice Fanta, kapare i miješajte dok ne zakipi. Umiješajte škampe, natrganu tunu, nasjeckane očišćene masline i pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Posudu za pripremu lazanja premažite maslacem, posložite listove lazanja (3 komada) pa po njima rasporedite dio pripremljenog umaka, pospite naribanom mozzarellom i tako slažite dok ne potrošite sav umak. Završite listovima lazanja. Prelijte vrhnjem i pospite parmezanom. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo uz čašu crnog vina.
SAVJET
Umjesto mozzarelle možete koristiti i mladi sir, npr. ricottu.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?