Sarma u tavi

Trajanje recepta

75 min

Količina

4

Tradicionalna sarma od mljevenog mesa, riže i kupusa u kojoj uživaju svi ljubitelji ovog klasičnog jela, može se pripremiti i u tavi.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Sadržaj vrećice Fanta izmiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite 10 minuta. Dodajte mljeveno meso, rižu i sve dobro izmiješajte.
  2. Odvojite listove kiselog kupusa, odrežite im tvrdi dio vrha, a ako je jako kiselo, operite. Nadjenite ih mesnom smjesom.
  3. Dno posude (tave s debelim dnom) lagano nauljite i posložite sarme. Popecite ih na laganoj vatri. Između njih rasporedite komade suhog mesa.
  4. Za to vrijeme pripremite umak. U posudi pomiješajte 500 ml vode s kiselim vrhnjem i rajčicom. Prelijte preko sarmica tako da ih potpuno pokrije.
  5. Po potrebi posolite, pospite mljevenim paprom i ostavite pirjati poklopljeno na srednjoj temperaturi oko 50 minuta.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite toplo.

Savjet za recept
SAVJET

Tako možete pripremiti sarme i u pećnici.