Scotch egg

Trajanje recepta

30 min

Količina

6

Scotch egg, kuhano jaje obloženo slojem mljevenog mesa, uvaljano u krušne mrvice i prženo do zlatne hrskavosti odlično paše uz krumpir salatu, a poslužuje se i u modernim gastro verzijama.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Skuhajte 6 jaja (2 ostavite za paniranje).
  2. Jaja nakon kuhanja uronite u ledenu vodu i ostavite da se ohlade desetak minuta.
  3. Dok se jaja hlade, sadržaj vrećice Fanta za burger pomiješajte sa 70 ml mlake vode i ostavite da odstoji nekoliko minuta.
  4. U pripremljeni Fant dodajte meso i senf, pa sve dobro promiješajte.
  5. U jednu posudu stavite brašno, u drugu razmućena 2 jaja, a u treću krušne mrvice.
  6. Kuhana jaja prvo uvaljajte u brašno pa onda oko njih rukom formirajte smjesu mesa. Zatim tu okruglicu uvaljajte u brašno pa u jaja i na kraju u krušne mrvice.
  7. Pržite u zagrijanom dubokom ulju 4-6 minuta.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Scotch Egg poslužite s krumpir salatom.

Savjet za recept
SAVJET

Jaja kuhajte 4 minute za meko, a 7 za tvrdo kuhano.