Jednog dana sam pripremao lazanje cimerima. Izvadio sam ih van iz pećnice. Još malo i bile su gotove. Divio sam se svojim lazanjama kako su divno ispale. Vratio sam ih natrag. Nakon 10 minuta kroz prozor pećnice provjerio sam da li su se dobro ispekle. Izvlačeći ih van nekako sam se opekao i stvarno su dobro "ispale" po pločicama na veliku tugu mojih cimera. Na svu sreću u hladnjaku se nalazio Podravkin jeger i salame pa smo preživjeli dan.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.