Prošli mjesec sam pravila "soparnik". Prvo, kupila sam baby špinat umjesto blitve. Ok, preživjeti ćemo .. Sve dalje ide super, narezan najsitnije što su djeca mogla, jer ipak moram uposliti mlade snage, a usput možda nešto i nauče, češnjak zgnječen.. Stavim peči, miriši cijela kuća. Vrijeme za izvaditi iz pećnice - baš mi je dobro ISPALO 🫣. Ali ni to nije najgore, pao je na papir za pečenje, još se može jesti. Kaže mi dijete; mama, nije loše samo mi fali soli, malo papra.. Više ga ne pravim
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.