Evo, da podijelim svoju priču. Jednom sam pokušao impresionirati kolege na poslu nečim što nisam u potpunosti razumio – prezentacijom o nekoj kompleksnoj temi. Bio sam siguran da sve znam, ali sam se pogubio usred izlaganja. Završilo je tako da sam improvizirao i rekao nešto što nije imalo baš smisla. Naravno, svi su to skužili.Osjećao sam se glupo, ali na kraju smo se zajedno nasmijali. Kolege su me kasnije čak pohvalile jer sam, unatoč svemu, pokušao. To me naučilo da je u redu ne znati sve
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.