Jao to nikad zaboraviti neću, to je bilo na početku moje kuharske karijere. Tog dana imali smo dosta vrsta obroka i pečena piletinna (batak i zabatak) bila je jedna od njih. Ja sam tu piletinu toliko posolila , da kad sam je izvadila iz pećnice izgledala je kao da je pala tuča po njoj.😁😁 Možete zamisliti koji sam tad šok i strah doživjela ni manje ni više nego 80 porcija koje trebaju biti poslužene za 15 min. Uzela sam čistu spužvicu od suđa i komad po komad skidala tu zapečenu sol .👌
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.