Kad sam uselila sa mužem u kuću imala sam staru vagu koju sam mislila da razumijem, a zapravo se ispostavilo da nije tako. Za rođendan sam si napravila tortu sa jagodama i tada shvatila da stalno krivo važem - više nego što treba. Stavila sam toliko gustina i drugih sastojaka da je sve bilo kao kamen. Ukrasila sam ju samo za sliku i bacila. Mužu sam prije toga isto pekla tortu, bila je dosta slatka, očito je to bila samo slučajnost da nije bila toliko loša, jer i u njoj je bilo previše svega...
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.