ZAPEČENA TJESTENINA S RAJČICOM I TUNOM

Vrijeme pripreme: 40 min
Za 3 osobe

Sastojci:

1 Fant mješavina za zapečenu tjesteninu s rajčicom i tunom
250 g tjestenine Fusilli Zlato polje
110 g Eva tune u vlastitom soku
100 g Kukuruza šećerca Podravka
100 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

1. U lonac ulijte 800 ml vode i 100 ml vrhnja za kuhanje. Dodajte sadržaj vrećice Fanta i umiješajte ga pomoću pjenjače. Uključite štednjak i lagano zagrijavajte umak dok ne zakipi. Jednom kada se na površini pripremljene tekućine počnu učestalo stvarati mjehurići, kuhajte 1 minutu. Ugasite štednjak i maknite lonac s izvora topline.

2. U posudu za pečenje usipajte nekuhanu tjesteninu. Tunu i kukuruz procijedite i pomiješajte s tjesteninom. Sastojke prelijte pripremljenim umakom i lagano promiješajte.

3. Pecite 30-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Željeni rezultat je zlatno-smeđa, hrskava korica. Vrijeme pečenja ovisi o snazi pećnice pa se ono po potrebi može povećati. Ako nakon isteka 30 minuta jelo ne odgovara ovom opisu, produljite vrijeme pečenja te provjeravajte svakih 5-7 minuta jeste li postigli željenu boju. Imajte na umu da se sa svakim otvaranjem pećnice ugrijani zrak u njenoj unutrašnjosti hladi što dodatno usporava proces pečenja.

4. Prije posluživanja, pustite tjesteninu da „odmori“ 20-ak minuta tako da ju izvadite iz pećnice i pokrijete čistom krpom. Tjestenina će upiti ostatak sokova od pečenja što omogućuje rezanje na lijepe, pravilne komade.

Savjet: 

Osim s tunom, jelo možete pripremiti i s Eva skuša filetima u maslinovu ulju.

Fant zapečena tjestenina s rajčicom i tunom

VIŠE O PROIZVODU

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke