VARIVO S GLJIVAMA

Vrijeme pripreme: 45 minuta
Za 4 osobe

Sastojci:

1 Fant mješavina za fina variva
700 g krumpira
600 g gljiva (šampinjoni, bukovače, vrganji)
60 g korijena celera
50 g Pancete Podravka
100 ml Pasirane rajčice Podravka
1 mrkva
1 žlica narezanog peršinova lista
2-3 žlice ulja
Vegeta Maestro chili

Priprema:

1. Uz dobru pripremu, priprema variva je uistinu zabavna: najbolje je sve potrebne sastojke oprati i narezati na početku da se kasnije mogu samo ubacivati u lonac.

2. Pancetu, mrkvu i korijen celera narežite na manje, a krumpir na veće kockice.

3. Gljive očistite tako da ih prebrišete kuhinjskim papirom ili vlažnom krpom te uklonite dijelove na kojima je došlo do promjene boje. Zbog spužvaste strukture gljive nije preporučljivo prati u vodi. Očišćenim gljivama odstranite donji dio stručka (samo kraj, ne cijeli), a zatim ih narežite.

4. Nasjeckajte peršin tako da pola šake listova operete pod hladnom vodom i stisnete u šaci kako bi zadržali valjkasti oblik. Peršin položite na dasku, a zatim režite na sitne trakice prvo u horizontalnom, a onda u vertikalnom smjeru. Brzim pokretima noža (oprezno) ponovite postupak.

5. Sada kada su svi sastojci spremni, vrijeme je za kuhanje. Na zagrijanom ulju kratko popecite pancetu, mrkvu i korijen celera.

6. Kada panceta porumeni sa svih strana, dodajte narezane gljive i krumpir te prelijte sastojke s 800 ml mlake vode.

7. Umiješajte sadržaj vrećice Fanta i pasiranu rajčicu te pustite da zavrije.

8. Kada tekućina u loncu provrije, smanjite vatru i pustite jelo da se kuha na laganoj vatri oko 30 minuta, koliko je potrebno povrću da omekša. Povremeno promiješajte.

9. Pred kraj kuhanja dodajte chili i kuhajte još nekoliko minuta kako bi se njegov okus prožeo jelom.

10. Varivo pospite nasjeckanim peršinom i poslužite toplo uz fini kruh.

Savjet:

Jelo možete pripremiti i samo s jednom vrstom gljiva. Možete dodati i suhe vrganje koje ste prethodno namočili u vodi.

Fant fina variva

VIŠE O PROIZVODU

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića

Postavke