TJESTENINA U UMAKU OD SIRA

Vrijeme pripreme: 20 min
Za 3 osobe

Sastojci:

1 Fant umak od sira
300 g Zlatica rezanaca Zlato polje
100 g Šunke u ovitku Podravka
40 g Pancete Podravka
2 žlice ulja

Priprema:

1. Pancetu i šunku potrebno je narezati na kockice. Panceta je trajni, suhomesnati proizvod koji izgledom nalikuje slanini, ali se razlikuje u načinu pripreme. Odlična je podloga raznim mesnim jelima i varivima.

2. Pancetu je najbolje narezati tako da se prvo odstrani tvrda korica na donjoj strani proizvoda, a zatim ju narežite na šnite debljine oko pola centimetra. Svaku šnitu zatim narežite na štapiće, također debljine pola centimetra. Naposljetku svaki štapić narežite na kockice iste debljine. Postupak rezanja ponovite sa šunkom u ovitku, ali ovoga puta kockice mogu biti nešto deblje.

3. Mnogi kuhari se slažu da je tjestenina najukusnija kada je skuhanaal dente. Ovaj način pripreme podrazumijeva čvrstu tjesteninu punu okusa koja je kuhanjem izgubila svoju tvrdoću.

4. Kako bi dobili savršeno skuhanu, al dente tjesteninu potrebno je u lonac uliti 2 i pol litre vode i dodati punu žličicu soli. Vodu je potrebno zagrijati na štednjaku i tek kad potpuno zakipi ubaciti tjesteninu. Voda mora biti jako nemirna i puna mjehurića jer će ubacivanje tjestenine malo ohladiti vodu. Kada ste ubacili tjesteninu, potrebno je uključiti timer (na mobitelu ili pećnici) na točno onoliko minuta koliko piše na pakiranju. Nakon isteka tog vremena tjesteninu procijedite, ali ju nemojte ispirati vodom jer se tako gubi škrob s površine koji je zaslužan za savršeno spajanje tjestenine i umaka.

5. Zagrijte široku tavu na štednjaku te po vrućoj tavi rasporedite na kockice narezanu pancetu. Tavu nije potrebno dodatno uljiti jer će panceta otpustiti vlastitu masnoću. Laganim gurkanjem uz pomoć kuhače popecite kockice pancete dok sa svih strana ne promijene boju, a zatim ubacite na kockice narezanu šunku. Šunku kratko popecite zajedno s pancetom uz neprestano gurkanje kuhačom, a zatim ulijte 300 ml hladne vode u tavu.

6. Dodajte sadržaj vrećice Fanta i miješajte uz pomoć pjenjače sve dok umak ne zakipi.

7. Kada umak zakipi, smanjite jačinu svog štednjaka te kuhajte na laganoj vatri još 5 minuta neprestano miješajući.

8. U gotovi umak umiješajte kuhanu tjesteninu.

9.Poslužite toplo uz salatu po izboru, a po želji jelo možete posuti i naribanim parmezanom.

Fant umak od sira

VIŠE O PROIZVODU

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića

Postavke