SAVICI SA ŠPINATOM I SATRICOM OD SIRA

Vrijeme pripreme: 50 minuta
Za 4 osobe

Sastojci:

8 listova tijesta za lazanje
450 g špinata
200 g svježeg sira
4 žlice kiselog vrhnja
4 žlice kukuruznih pahuljica (corn flakes)
2 žlice krušnih mrvica
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žličica Vegeta Maestro slatke mljevene paprike
1 jaje
½ žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
4 žlice kiselog vrhnja za premazivanje
Vlasac

Umak:

1 Fant umak od gljiva
100 g šampinjona
20 g maslaca
300 ml vode

Priprema:

1. U posoljenoj vodi skuhajte listove tijesta za lazanje. Kako se listovi ne bi lijepili, najbolje ih je kuhati u nekoliko navrata – odjednom kuhajte onoliko listova koliko ih stane u lonac bez da se dodiruju.

2. U posoljenoj vodi skuhajte špinat, a zatim ga ocijedite i ohladite.

3. Dok se špinat hladi, pripremite satricu. Ovaj zanimljiv naziv koristi se za namaz od svježeg sira i kiselog vrhnja kojem se dodaju začini i svježe povrće (mladi luk, peršin i sl.). Izmiješajte svježi sir, vrhnje, nasjeckani peršin, češnjak i slatku crvenu papriku.

4. Špinat prebacite u posudu te mu dodajte razmućeno jaje, krušne mrvice i Vegetu. Sve dobro izmiješajte.

5. Kuhane lazanje premažite smjesom od špinata, a zatim po njoj rasporedite satricu i pospite kukuruznim pahuljicama. Ukupno smotajte 8 rolica. Predlažemo da lazanje mažete do pola kako višak nadjeva ne bi iscurio, a pripremljene rolice slažete tako da se spoj nalazi s donje strane.  

6. Tepsiju obložite papirom za pečenje te po njemu rasporedite pripremljene rolice.

7. Rolice pecite prekrivene aluminijskom folijom 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.

8. Nakon isteka vremena, skinite aluminijsku foliju te prelijte rolice kiselim vrhnjem. Vratite jelo u pećnicu i pecite još 15 minuta.

9. Šampinjone očistite tako da ih prebrišete kuhinjskim papirom ili vlažnom krpom te uklonite dijelove na kojima je došlo do promjene boje. Zbog spužvaste strukture šampinjone nije preporučljivo prati u vodi. Očišćenim gljivama odstranite donji dio stručka (samo kraj, ne cijeli), a zatim ih narežite.

10. Na maslacu kratko popržite šampinjone te ih podlijte s 300 ml mlake vode. Dodajte sadržaj Fanta te ga umiješajte pjenjačom. Kad umak zavrije, smanjite vatru i kuhajte još 5 minuta.

11. Jelo poslužite tako da na tanjur rasporedite pripremljeni umak, na njega posložite rolice te pospete sitno nasjeckanim vlascem.

Fant umak od gljiva

VIŠE O PROIZVODU

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića

Postavke