PURETINA S UMAKOM OD GLJIVA

Vrijeme pripreme: 30 minuta
Za 4 osobe

Sastojci:

600 g purećih odrezaka
Sol
Vegeta Maestro crni papar
½ žličice  Vegeta Maestro ružmarina
½ limuna
2 žlice maslinovog ulja

Umak:

250 g gljiva
2 žlice ulja
1 Fant umak od gljiva

Priprema:

1. Za pureće odreske prvo pripremite marinadu. Iscijedite pola limuna, dodajte 2 žlice maslinovog ulja i pola žličice ružmarina. Sve sastojke promiješajte.

2. U svaki odrezak utrljajte dva prstohvata soli i pola prstohvat papra sa svake strane. Posložite odreske u duboki tanjur ili posudu odgovarajuće veličine te ih prelijte marinadom. Prstima rasporedite marinadu po svakom komadu tako da obje strane budu premazane. Ostavite odreske da se mariniraju 15-ak minuta.

3. Zagrijte običnu ili grill tavu te pažljivo rasporedite pureće odreske po cijeloj površini. Nije potrebno koristiti ulje kao podlogu jer su odresci prethodno marinirani u ulju pa se neće lijepiti za dno tave. Kratko pecite odreske dok donja strana mesa ne poprimi zlatno-smeđu boju, a zatim ih okrenite. Ako su odresci deblji, nakon okretanja smanjite vatru kako bi se unutrašnjost ravnomjerno ispekla. Prilikom okretanja poslužite se hvataljkama za meso jer bockanje komada vilicom uzrokuje gubitak tekućine iz mesa te ono ostaje suho i gubi na sočnosti. Ako niste sigurni je li meso pečeno, izaberite najdeblji komad i prerežite ga na najdebljem dijelu – ako je unutrašnjost odreska bijela i vlaknasta, meso je gotovo!

4. Jednom kada je gotovo, meso izvadite iz tave na tanjur, pokrijte ga drugim tanjurom ili poklopcem i ostavite sa strane da odmara.

5. U drugoj tavi na zagrijano ulje stavite grubo narezane gljive i kratko ih popecite uz miješanje. Ulijte 250 ml hladne vode i uspite sadržaj vrećice Fanta. Miješajte pjenjačom dok umak ne zavrije.

6. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.

7. Za posluživanje na svaki odrezak stavite 1-2 žlice umaka s gljivama te poslužite s kuhanim zelenim šparogama i kuhanim krumpirom.

Savjet:

Puretinu dobro zapecite prije nego što je okrenete na drugu stranu. Tako vam se neće zalijepiti za tavu.

Fant umak od gljiva

VIŠE O PROIZVODU

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića

Postavke