PUNJENE ROLICE U LOVAČKOM UMAKU

Vrijeme pripreme: 45 minuta
Za 4 osobe

Sastojci:

1 Fant za lovački umak
800 g odrezaka svinjskog buta
100 g Pancete Podravka
100 g svježeg sira
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
Ulje

Priprema:

1. Odreske svinjskog buta istucite batom za meso. Ovaj proces razbija strukturu mišićnih vlakana i vezivnog tkiva te osigurava mekše i sočnije meso. Pripremljene odreske pospite Vegetom.

2. Slijedi priprema nadjeva. Pancetu nasjeckajte na sitne kockice (debljine 3 milimetra) te im dodajte protisnuti češnjak. Ukoliko nemate drobilicu za češnjak, možete ga sitno nasjeckati nožem. Dodajte i nasjeckani peršin te sve sastojke pomiješajte sa svježim sirom.

3. Nadjev ravnomjerno rasporedite po odrescima tako da premažete sredinu svakog odreska, a obrub debljine jednog centimetra ostavite bez premaza. Premazane odreske zarolajte.

4. Pripremljene rolice popecite u tavi na zagrijanom ulju tako da sa svih strana promijene boju te postignu finu, zapečenu koricu. U ovom stadiju potrebno ih je samo malo zapeći jer će se kasnije pirjati u umaku. Kada se rolice zapeku, izvadite ih na tanjur.

5. Na masnoću od pečenja ulijte 300 ml mlake vode te dodajte sadržaj vrećice Fanta miješajući pjenjačom dok umak ne zavrije. Kuhajte tri minute na laganoj vatri, neprestano miješajući.

6. Vratite rolice u pripremljen umak te pirjajte 10-ak minuta.

7. Ulijte vrhnje za kuhanje, promiješajte i pustite da se kuha još par minuta.

8. Jelo poslužite toplo uz rižu, tjesteninu ili pire od krumpira.

Savjet:

Za još puniji okus, nadjevu možete dodati i sitno narezane čvarke.

Fant lovački umak

VIŠE O PROIZVODU

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića

Postavke