PIKANTNI GULAŠ

Vrijeme pripreme: 80 minuta
Za 4 osobe

Sastojci:

400 g junećeg mesa
300 g svinjskog mesa
3 žlice maslinovog ulja
1 Fant za gulaš i paprikaš
1 crvena paprika (150 g)
80 ml bijelog vina
½ žličice Vegeta Maestro chilija
300 g gljiva (šampinjoni, vrganji, Shiitake)
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

1. Junetinu i svinjetinu dobro izmasirajte prstima kako bi meso prilikom termičke obrade zadržalo sočnost i mekoću.

2. Na zagrijanom ulju zapecite na kockice narezanu junetinu, a zatim dodajte svinjetinu i na kockice narezanu papriku.

3. Kratko popecite meso i povrće te ulijte onoliko vode koliko je potrebno da svi sastojci u loncu budu prekriveni. Pirjajte na laganoj vatri poklopljeno uz povremeno miješanje dok meso ne omekša (barem 1h). Zatim ulijte još 800 ml vode, uspite sadržaj vrećice Fanta i promiješajte sastojke kuhačom ili pjenjačom.

4. Gulaš kuhajte još par minuta na laganoj vatri uz neprestano miješanje kako bi se svi sastojci povezali.

5. Dodajte vino, narezane gljive i chili te sve zajedno kuhajte još 15-ak minuta.

Posluživanje:

Kad je gulaš gotov, poslužite ga toplog i pospite svježim peršinom te popečenim kockicama kruha.

Fant gulaš i paprikaš

VIŠE O PROIZVODU

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke