ODRESCI S UMAKOM I POVRĆEM

Vrijeme pripreme: 60 minuta
Za 4 osobe

Sastojci za odreske:

1 Fant za kosani odrezak
150 g tikvica
500 g miješanog mljevenog mesa (svinjetina, teletina)
1/4 žličice Vegeta Maestro Majčina dušica
ulje za pečenje
300 g mrkve
500 g tankih zelenih mahuna
sol
2 žlice maslinova ulja

Sastojci za umak:

150 ml crnog vina
150 ml aceta balsamica
3 žlice šećera
2 češnja češnjaka

Priprema:

1. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 150 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta. Tikvice naribajte na krupni ribež i malo posolite. Kada se tikvice orose, ocijedite višak tekućine tako da uzimate šaku po šaku naribanih tikvica i čvrsto ih stišćete među rukama kako bi sav višak vode iscurio.

2. Ako niste ljubitelj prljavih ruku, žmikanje je idealno rješenje za vas – stavite tikvice na sredinu krpe (krajevi moraju ostati prazni), zamotajte ih poput palačinki i okrećite krajeve smotuljka u suprotnim smjerovima sve dok iz krpe izlazi tekućina.  

3. Mljevenom mesu dodajte pripremljeni Fant, ocijeđene tikvice i timijan. Smjesu dobro promiješajte i oblikujte odreske.

4. U posoljenoj vodi skuhajte mrkvu narezanu na štapiće i mahune, zatim ocijedite i prelijte maslinovim uljem.

5. Za umak zagrijte crno vino i aceto balsamico, dodajte šećer i češnjak te kuhajte na laganoj vatri. Kad se umak reducira napola, maknite ga s vatre i ostavite sa strane.

6. Odreske stavite na zagrijano ulje u tavi i popržite na laganoj vatri do rumene boje.

Posluživanje:

Odreske poslužite s povrćem i prelivene umakom.

Fant kosani odrezak

VIŠE O PROIZVODU

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke