JUNETINA U PECIVU

Vrijeme pripreme: 60 minuta
Za 4 osobe

Sastojci:

3 žlice maslinova ulja
500 g junetine
20 g Pancete Podravka
1 Fant za junetinu u umaku
4 otkoštičene Zelene masline Podravka
4 peciva za hamburger

Priprema:

1. Junetinu narežite na odreske debljine jednog centimetra i istucite ih batom za meso. Ovaj proces razbija strukturu mišićnih vlakana i vezivnog tkiva te osigurava mekše i sočnije meso.

2. Odreske narežite na trakice debljine jednog centimetra i kratko ih popecite na zagrijanom ulju.

3. Podlijte meso s 300 ml vode i pirjajte ga dok ne omekša, a većina vode ne ispari. Mekana i sočna junetina postiže se dugim pirjanjem na laganoj vatri pa ne štedite na vremenu – neka se meso lagano krčka u polu-poklopljenom loncu barem pola sata.

4. Pirjanoj junetini dodajte pancetu narezanu na kockice i kratko ju popržite.

5. Ulijte 600 ml vode, dodajte sadržaj vrećice Fanta, masline narezane na komadiće i kuhajte pokriveno na laganoj vatri 10 – 15 minuta.

6. Peciva za hamburger (ili integralna peciva sa sjemenkama) izdubite da dobijete male „zdjelice“ pa u njih rasporedite pripremljeno jelo.

7. Pecite 5 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

8. Poslužite toplo i po želji pospite sirom.

Savjet:

Jelo poslužite uz salatu po želji.

Fant junetina u umaku s maslinama

VIŠE O PROIZVODU

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke