GORIČKI KOTLET

Vrijeme pripreme: 45 minuta
Za 4 osobe

Sastojci za kotlete:

8 manjih svinjskih kotleta
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
30 g kukuruznog brašna Podravka
2 žlice svinjske masti Podravka

Sastojci za umak:

1 Fant lovački umak Podravka
60 g suhih šljiva
100 ml crnog vina
150 g grožđa

Priprema:

1. U kotlete prstima dobro umasirajte sol i papar. Ovaj postupak koristi se kako bi se oslabila mišićna vlakna i vezivna tkiva zbog kojih meso može biti tvrdo i žilavo, a želimo da ono bude mekano i sočno. Kotlete uvaljajte u kukuruzno brašno samo s jedne strane.

2. Kotlete pecite na zagrijanoj masti tako da prvo zapečete pobrašnjenu stranu, a zatim ih okrenete i zapečete drugu stranu. Prilikom okretanja poslužite se hvataljkama za meso jer bockanje komada vilicom uzrokuje gubitak tekućine iz mesa te ono ostaje suho i gubi na sočnosti.

3. U mali lonac ulijte 300 ml mlake vode te uspite sadržaj vrećice Fanta u vodu. Stavite lonac na vatru i miješajte pjenjačom dok umak ne zavrije, a zatim ga kuhajte još 3 minute na laganoj vatri neprestano miješajući.

4. Na preostalu masnoću od kotleta dodajte suhe šljive i kratko ih popržite. Nakon 2-3 minute vratite kotlete, prelijte sastojke pripremljenim Fantom i sve zajedno dalje pirjajte na umjerenoj vatri.

5. Pri kraju pirjanja dodajte vino i očišćene bobe grožđa.

6. Poslužite kotlete u umaku s goričkim krumpirom ili širokim rezancima.

Fant lovački umak

VIŠE O PROIZVODU

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića

Postavke