FINO VARIVO S GRAŠKOM

Vrijeme pripreme: 35 minuta
Za 4 osobe

Sastojci:

450 g smrznutog Graška Podravka
250 g krumpira 
2 žlice maslinovog ulja 
150 g Kuhane šunke Podravka
1 Fant mješavina za fina variva 
¼ žličice Vegeta maestro kopra
50 ml vrhnja za kuhanje 

Priprema:

1. Prvi korak je priprema svih potrebnih namirnica. Šunku narežite na kockice. Krumpir ogulite uz pomoć gulilice, operite ga i također narežite na kockice. Ako koristite svježi grašak, očistite ga tako da odrežete vrh mahune i istisnete sva zrna u zdjelu te ih potom operete. Jednom kada su namirnice spremne, preostaje vam samo dodavanje sastojaka u lonac. 

2. U lonac dodajte dvije žlice maslinovog ulja te ga zagrijte na jačoj vatri. Provjerite je li ulje dovoljno vruće tako da dršku kuhače okomito uronite u ulje – ako se oko drške skupljaju mjehurići, ulje je spremno za korištenje. U slučaju da se ulje počne dimiti, pomaknite lonac s vatre i pričekajte minutu da se ohladi kako vam namirnice ne bi zagorjele.

3. Na zagrijano ulje stavite narezanu šunku i popecite ju 1-2 minute uz neprestano miješanje, a zatim dodajte grašak i kockice krumpira. Promiješajte sastojke, a zatim ulijte 800 ml vode u lonac. Umiješajte sadržaj vrećice Fanta te promiješajte sve sastojke pjenjačom.

4. Lagano miješajte dok jelo ne zavrije, a zatim kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Jelo u loncu mora  neprestano vriti, ali se ne smije pjeniti. Ako se jelo počne pjeniti, znači da je vatra prejaka i potrebno ju je smanjiti. Pred sam kraj kuhanja dodajte kopar i umiješajte vrhnje za kuhanje te pustite da se kuha još 2-3 minute, a zatim maknite lonac s izvora topline.

5. Poslužite toplo varivo s kiselim vrhnjem po želji.

Fant fina variva

VIŠE O PROIZVODU

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića

Postavke