Natrag
Zapečene tikvice punjene kus-kusom i povrćem
35 min
3
Tikvice punjene kus-kusom začas postaju lađice pune okusa koje otvaraju brojne kreativne mogućnosti prilikom posluživanja.


Sastojci
60 g
Kus-kusa Zlato polje
sol
3
tikvice
1
mrkva
1
crvena paprika
1
mladi luk
3 žlice
maslinova ulja
1
Fant za zapečeno povrće
100 ml
vrhnja za kuhanje
2 – 3
žlice sira parmezana
50 g
cherry rajčica

PRIPREMA
- Kus-kus prelijte sa 125 ml posoljene kipuće vode, poklopite i ostavite da stoji 5 – 10 minuta.
- Tikvice prerežite po dužini i žlicom izvadite sredinu tako da ostavite 3 mm uz koru.
- Mrkvu naribajte, papriku narežite na kockice, mladi luk sitno narežite, kao i izdubljeni dio tikvica.
- Na zagrijanom maslinovu ulju popržite mladi luk, dodajte mrkvu i papriku. Nakon nekoliko minuta pečenja dodajte meso tikvica i kus-kus.
- U vatrostalnu posudu posložite lađice od tikvica (tako da nema previše mjesta među njima) i nadjenite pripremljenim povrćem.
- Sadržaj vrećice Fanta isipajte u 250 ml vode, dodajte vrhnje za kuhanje te uz miješanje zagrijte do vrenja i kuhajte 1 minutu. Na kraju umiješajte parmezan.
- Povrće prelijte pripremljenim umakom i po površini rasporedite polovice rajčica. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
POSLUŽIVANJE
Povrće poslužite toplo.
SAVJET
Umjesto sira možete dodati naribani tofu.
