Natrag

Zapečene školjkice bolognese

Trajanje recepta

60 min

Količina

4

Volite li zapečenu tjesteninu u kombinaciji s rajčicom, onda su školjkice bolognese pravi izbor za vas.

Dekoracija
Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite uz miješanje. Maknite s vatre i ulijte pasiranu rajčicu.
  2. Sadržaj vrećice Fanta otopite u 500 ml vode, prelijte preko mesa, vratite na vatru i zagrijte do vrenja.
  3. Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta, uz povremeno miješanje, da dobijete umak.
  4. Tjesteninu stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu i kuhajte da bude al dente.
  5. Ricotti dodajte naribanu mozzarellu, protisnuti češnjak, bosiljak, maslinovo ulje, mljeveni crni papar, sol i sve lagano izmiješajte.
  6. Školjkice napunite pripremljenim nadjevom od ricotte (pomoću slastičarske vrećice ili žličicom).
  7. U nauljenu vatrostalnu posudu posložite školjkice i prelijte pripremljenim umakom bolognese.
  8. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 20-ak minuta.
Posluživanje recepta

POSLUŽIVANJE

Kad je gotovo, pospite sirom ribancem, listićima sviježeg bosiljka i poslužite toplo.

Savjet za recept

SAVJET

Koristite keramičku posudu u kojoj će te poslužiti jelo a da pri tome školjkice budu u jednom redu.

Dekoracija

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke