Natrag
Zapečene školjkice bolognese
60 min
4
Volite li zapečenu tjesteninu u kombinaciji s rajčicom, onda su školjkice bolognese pravi izbor za vas.


Sastojci
3 žlice
maslinova ulja
250 g
mljevenog mesa (miješano)
100 ml
Passate Podravka
1
Fant za špagete bolognese
300 g
tjestenine u obliku većih školjkica
250 g
sira ricotte
100 g
mozzarelle
1 češanj
češnjaka
1 žličica
Vegeta Maestro bosiljka
malo
Vegeta Maestro mljevenog crnog papra
sol
svježi bosiljak za posluživanje
2 žlice
naribanog sira ribanca

PRIPREMA
- Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite uz miješanje. Maknite s vatre i ulijte pasiranu rajčicu.
- Sadržaj vrećice Fanta otopite u 500 ml vode, prelijte preko mesa, vratite na vatru i zagrijte do vrenja.
- Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta, uz povremeno miješanje, da dobijete umak.
- Tjesteninu stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu i kuhajte da bude al dente.
- Ricotti dodajte naribanu mozzarellu, protisnuti češnjak, bosiljak, maslinovo ulje, mljeveni crni papar, sol i sve lagano izmiješajte.
- Školjkice napunite pripremljenim nadjevom od ricotte (pomoću slastičarske vrećice ili žličicom).
- U nauljenu vatrostalnu posudu posložite školjkice i prelijte pripremljenim umakom bolognese.
- Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 20-ak minuta.
POSLUŽIVANJE
Kad je gotovo, pospite sirom ribancem, listićima sviježeg bosiljka i poslužite toplo.
SAVJET
Koristite keramičku posudu u kojoj će te poslužiti jelo a da pri tome školjkice budu u jednom redu.
