Natrag

Vegetarijanske okruglice sa špagetima u umaku

Trajanje recepta

40 min

Količina

4

Visoko mjesto među omiljenim vegetarijanskim receptima s pravom zauzimaju vegetarijanske okruglice sa špagetima u umaku od gljiva.

Dekoracija
Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Prema uputama na pakiranju, u vodi namočite sojine ljuskice da nabubre.
  2. Zatim ih ocijedite, dodajte tofu usitnjen u električnoj sjeckalici, posolite, popaprite, dodajte biljni maslac i dobro promiješajte da se smjesa slijepi i postane kompaktna.
  3. Od smjese oblikujte okruglice te ih uvaljajte u krušne mrvice kojima ste dodali sezam.
  4. U zagrijanom dubokom ulju ispržite okruglice do zlatne boje te izvadite na upijajući papir da uklonite suvišnu masnoću. Špagete stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu.
  5. U tavi na zagrijano maslinovo ulje stavite narezane gljive i pirjajte dok tekućina ne ispari. Dodajte kapare, narezane masline i sadržaj vrećice Fanta pomiješan s 400 ml hladne vode i vrhnjem.
  6. Kad zakipi, pirjajte na laganoj vatri, uz miješanje, 5 minuta.
  7. U gotov umak umiješajte ocijeđene špagete. Po potrebi dodajte malo vode od kuhanja da dobijete finu gustoću.
Posluživanje recepta

POSLUŽIVANJE

Poslužite špagete sa zlatnim okruglicama.

Savjet za recept

SAVJET

Osim špageta, u umak možete umiješati kuhane njoke.

Dekoracija

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke