Natrag
Vegetarijanske okruglice sa špagetima u umaku
40 min
4
Visoko mjesto među omiljenim vegetarijanskim receptima s pravom zauzimaju vegetarijanske okruglice sa špagetima u umaku od gljiva.


Sastojci
50 g
sojinih ljuskica
150 g
običnog tofua
sol
malo
Vegeta Maestro crnog mljevenog papra
1 – 2
žlice biljnog maslaca (od kokosa, kakaa ili margarina)
100 g
krušnih mrvica
1 žlica
sjemenki sezama
ulje za prženje
2 žlice
maslinova ulja
250 g
smeđih šampinjona
1 žlica
kapara
nekoliko otkoštićenih Zelenih maslina Podravka
1
Fant piletina s gljivama u umaku od vrhnja
100 ml
sojina vrhnja
200 g
Špageta Zlato polje

PRIPREMA
- Prema uputama na pakiranju, u vodi namočite sojine ljuskice da nabubre.
- Zatim ih ocijedite, dodajte tofu usitnjen u električnoj sjeckalici, posolite, popaprite, dodajte biljni maslac i dobro promiješajte da se smjesa slijepi i postane kompaktna.
- Od smjese oblikujte okruglice te ih uvaljajte u krušne mrvice kojima ste dodali sezam.
- U zagrijanom dubokom ulju ispržite okruglice do zlatne boje te izvadite na upijajući papir da uklonite suvišnu masnoću. Špagete stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu.
- U tavi na zagrijano maslinovo ulje stavite narezane gljive i pirjajte dok tekućina ne ispari. Dodajte kapare, narezane masline i sadržaj vrećice Fanta pomiješan s 400 ml hladne vode i vrhnjem.
- Kad zakipi, pirjajte na laganoj vatri, uz miješanje, 5 minuta.
- U gotov umak umiješajte ocijeđene špagete. Po potrebi dodajte malo vode od kuhanja da dobijete finu gustoću.
POSLUŽIVANJE
Poslužite špagete sa zlatnim okruglicama.
SAVJET
Osim špageta, u umak možete umiješati kuhane njoke.
