Natrag
Vegetarijanske enchilade
25 min
4 osobe
Lagano
Enchiladu čini bogati nadjev koji možete prilagoditi vašem ukusu, a ova vegetarijanska izvedba s batatom, špinatom i grahom pravo je otkriće. Uz polutvrdi sir i umak od jogurta još je slasnija.


Sastojci
3 žlice
maslinova ulja
300 g
batata (crveni, narezan na kockice)
150 g
lista špinata
230 g
konzerviranog Crvenog graha Podravka
1
Fant za tortilje
150 g
naribanog polutvrdog sira (cheddar)
4-8
kukuruznih tortilja, ovisno o veličini

PRIPREMA
- Na zagrijano ulje stavite batat narezan na kockice i popecite uz miješanje.
- Dodajte narezani špinat i kratko popecite da uvene.
- Zatim dodajte ocijeđeni grah, 300 ml mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice Fanta te kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta.
- Tortilje nadjenite nadjevom, na svaku stavite malo sira i savijte.
- Nadjevene tortilje posložite u nauljenu vatrostalnu posudu i pospite preostalim sirom.
- Zagrijte tortilje u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
POSLUŽIVANJE
Poslužite tople tortilje s umakom od jogurta.
SAVJET
Za umak grčkom jogurtu dodajte suhe začine i malo soli.
