Natrag
Tortilje na mediteranski način
25 min
4 osobe
Lagano
Zapečenu tortilju, nadjevenu blitvom, lukom i sirom poslužite izrezanu na trokute i dobit ćete hrskav mediteranski zalogaj.


Sastojci
150 g
blitve
4
mlada luka
3
žlice maslinova ulja
1
Fant za tortilje
100 g
feta sira (manje slanog) ili skute, ricotte
2
velike pšenične tortilje

priprema
- Blitvu i mladi luk sitno narežite. Zagrijte uz miješanje da uvene, dodajte malo vode i umiješajte sadržaj Fanta te pirjajte na laganoj vatri oko pet minuta.
- Na tortilju stavite nadjev, pospite razmrvljenim sirom.
- Preklopite drugom tortiljom i pritisnite.
- Zagrijte željeznu tavu na srednje jakoj vatri i lagano nauljite. Stavite nadjevenu tortilju i zapecite da postane zlatne boje. Premažite maslinovim uljem i okrenite pa zapecite da bude hrskava.
POSLUŽIVANJE
Izvadite na tanjur za posluživanje i izrežite na trokute. Poslužite toplo.
SAVJET
Tortilje možete pripremiti i sami na vrlo jednostavan način.
