Natrag
Tofu s gljivama
25 min
4
Tofu s gljivama i integralnom tjesteninom idealan je izbor za sve koji vole blaže okuse, ali i puno sočnog umaka u svojim tanjurima.


Sastojci
250 g
dimljenog tofua
250 g
međih šampinjona
4 žlice
maslinova ulja
1
Fant piletina s gljivama u umaku od vrhnja
100 ml
zobenog vrhnja (ili sojina)
1/2
limuna
1 – 2
mlada luka
200 g
integralne tjestenine

PRIPREMA
- Tofu narežite na kocke, a gljive na četvrtine ili ploške.
- U tavi na zagrijano ulje stavite tofu i kratko popecite, uz miješanje. Dodajte narezane gljive i pirjajte dok tekućina ne ispari.
- Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte s 400 ml hladne vode i vrhnjem te dodajte jelu.
- Kad zakipi, pirjajte na laganoj vatri, uz miješanje, 5 minuta. Pred kraj umiješajte ocijeđeni limunov sok.
POSLUŽIVANJE
Umak poslužite preko kuhane tjestenine i sve pospite narezanim mladim lukom (ili vlascem).
SAVJET
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi al dente.
