Natrag
Tofu s 4 vrste sira
40 min
4
Za vegetarijansko jelo koje je posebno bogato okusima, preporučujemo tofu s četiri vrste sira. Ovu šaroliku cjelinu zaokružuje šarena salata od rikule, cherry rajčica, rotkvica i luka.


Sastojci
500 g
krumpira
300 g
običnog tofua
250 g
gljiva (smeđi šampinjoni, shiitake)
1 žlica
ulja
1
Fant zapečena piletina 4 vrste sira
250 ml
vrhnja (sojino ili zobeno)

PRIPREMA
- Prema uputama na pakiranju, u vodi namočite sojine ljuskice da nabubre.
- Zatim ih ocijedite, dodajte tofu usitnjen u električnoj sjeckalici, posolite, popaprite, dodajte biljni maslac i dobro promiješajte da se smjesa slijepi i postane kompaktna.
- Od smjese oblikujte okruglice te ih uvaljajte u krušne mrvice kojima ste dodali sezam.
- U zagrijanom dubokom ulju ispržite okruglice do zlatne boje te izvadite na upijajući papir da uklonite suvišnu masnoću. Špagete stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu.
- U tavi na zagrijano maslinovo ulje stavite narezane gljive i pirjajte dok tekućina ne ispari. Dodajte kapare, narezane masline i sadržaj vrećice Fanta pomiješan s 400 ml hladne vode i vrhnjem.
- Kad zakipi, pirjajte na laganoj vatri, uz miješanje, 5 minuta.
- U gotov umak umiješajte ocijeđene špagete. Po potrebi dodajte malo vode od kuhanja da dobijete finu gustoću.
POSLUŽIVANJE
Poslužite špagete sa zlatnim okruglicama.
SAVJET
Osim špageta, u umak možete umiješati kuhane njoke.
