Natrag
Stroganoff sa širokim rezancima
30 min
3 osobe
Lagano
Smatra se da je originalni recept za strofanoff sadržavao pirjanu junetinu mariniranu u senfu i posluženu s kiselim vrhnjem, a uglavnom se posluživao sa širokim rezancima.


Sastojci
300 g
junećeg ramsteka (očišćen od kosti i kožica)
20 g
maslaca
100 g
luka
150 g
smeđih šampinjona
1
Fant Beef stroganoff
1
žlica senfa Podravka
2
kisela krastavca Podravka
2 žlice
sira mascarponea
250 g
valjanih rezanaca Zlato polje

PRIPREMA
- Meso narežite na tanke odreske, a zatim na trakice.
- Šampinjone narežite na listiće, kisele krastavce na sitne rezance, a luk sitno nasjeckajte.
- Na maslacu popecite luk do zlatne boje i dodajte meso. Uz miješanje kratko popecite. Dodajte šampinjone i senf te nastavite pirjati dok tekućina ne ispari. Ulijte 400 ml mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice Fanta i kuhajte pet minuta.
- Pred kraj dodajte kisele krastavce i mascarpone te kratko pirjajte da se sir rastopi.
POSLUŽIVANJE
Poslužite Stroganoff preko kuhane tjestenine.
SAVJET
Meso ramsteka je mekano i brzo gotovo.
