Natrag
Stroganoff na brazilski
30 min
3 osobe
Lagano
Priprema umaka stroganoff doživjela je tijekom vremena razne inačice pripreme. Ono što je nepromijenjeno je da jer riječ o umaku koji se topi u ustima.


Sastojci
400 g
piletine bez kosti
20 g
maslaca
100 g
luka
200 g
šampinjona
1 žlica
Koncentrata rajčica Podravka
1
Fant Beef stroganoff
1 žlica
senfa estragon Podravka
100 ml
vrhnja za kuhanje

PRIPREMA
- Piletinu narežite na tanke odreske, a zatim na trakice.
- Na zagrijanom maslacu popecite narezano meso koje zatim izvadite iz posude. U tavu dodajte sitno nasjeckan luk, popecite ga, a potom dodajte narezane šampinjone i koncentrat rajčice.
- Promiješajte. Meso vratite u posudu.
- Ulijte 400 ml mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice Fanta i kuhajte pet minuta. Pred kraj dodajte senf i vrhnje.
POSLUŽIVANJE
Poslužite s arborio rižom Zlato polje i zelenom salatom.
SAVJET
Prije nego što dodate vrhnje za kuhanje, možete ga pomiješati s 1 – 2 žlice kiselog vrhnja ili milerama.
