Natrag

Quesadilla s piletinom i sirom

Trajanje recepta

25 min

Količina

4 osobe

Stupanj pripreme

Lagano

Kulinarska inspiracija koja stiže iz meksičke kuhinje je quesadilla s piletinom i polutvrdim sirom koji se polako topi na zapečenoj tortilji i u ustima.

Dekoracija
Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Na zagrijano ulje stavite piletinu narezanu na trake i popecite na jačoj vatri uz miješanje, dok tekućina ne ispari.
  2. Dodajte na ploške narezan luk i na tanke trakice narezanu papriku.
  3. Popecite na srednjoj vatri, uz povremeno miješanje, oko pet minuta.
  4. Dodajte 300 ml mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice Fanta te pirjajte na laganoj vatri oko pet minuta da se sastojci povežu. Na kraju umiješajte ocijeđeni kukuruz šećerac.
  5. Zagrijte širu tavu i stavite tortilju da se zagrije. Čim se zagrije, po njoj rasporedite naribani sir, po njemu rasporedite nekoliko žlica nadjeva i preklopite jedan dio tortilje preko drugog (u oblik polumjeseca).
  6. Dobro zapecite s obiju strane pa izvadite iz tave i narežite.
Posluživanje recepta

POSLUŽIVANJE

Poslužite odmah toplo, s umakom od jogurta ili avokada.

Savjet za recept

SAVJET

Koristite sir koji se lagano topi.

Dekoracija

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke