Natrag
Quesadilla s piletinom i sirom
25 min
4 osobe
Lagano
Kulinarska inspiracija koja stiže iz meksičke kuhinje je quesadilla s piletinom i polutvrdim sirom koji se polako topi na zapečenoj tortilji i u ustima.


Sastojci
2
pileća filea
1
luk
1
crvena paprika
1
žuta paprika
1
Fant za tortilje
150 g
konzerviranog kukuruza šećerca Podravka
4
veće pšenične tortilje
200 g
polutvrdog sira (edamer, gauda, …)
4
tortilje

PRIPREMA
- Na zagrijano ulje stavite piletinu narezanu na trake i popecite na jačoj vatri uz miješanje, dok tekućina ne ispari.
- Dodajte na ploške narezan luk i na tanke trakice narezanu papriku.
- Popecite na srednjoj vatri, uz povremeno miješanje, oko pet minuta.
- Dodajte 300 ml mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice Fanta te pirjajte na laganoj vatri oko pet minuta da se sastojci povežu. Na kraju umiješajte ocijeđeni kukuruz šećerac.
- Zagrijte širu tavu i stavite tortilju da se zagrije. Čim se zagrije, po njoj rasporedite naribani sir, po njemu rasporedite nekoliko žlica nadjeva i preklopite jedan dio tortilje preko drugog (u oblik polumjeseca).
- Dobro zapecite s obiju strane pa izvadite iz tave i narežite.
POSLUŽIVANJE
Poslužite odmah toplo, s umakom od jogurta ili avokada.
SAVJET
Koristite sir koji se lagano topi.
